Rigsadvokaten har besluttet ikke at genoptage efterforskningen i sagen, hvor en polititjenestemand skød og dræbte en person i forbindelse med en eftersættelse i Høng

Rigsadvokaten har den 4. marts 2016 tiltrådt Statsadvokaten i Københavns afgørelse af 4. januar 2016 om at indstille efterforskningen i den sag, hvor politipersonale den 21. december 2014 på en villavej i Høng afgav skud mod en person, der i en stjålet personbil med militære nummerplader havde forsøgt at køre fra politiet, og herunder havde påkørt politipersonale. Personen blev ramt i brystet og afgik ved døden.

Sagen har været efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der som led i efterforskningen bl.a. har gennemført en rekonstruktion for at klarlægge omstændighederne i forbindelse med selve skudafgivelsen. Rekonstruktionen blev gennemført om natten på gerningsstedet i Høng med deltagelse af bl.a. de polititjenestemænd og civile personer, der havde været vidner til episoden, samt med de involverede patruljekøretøjer og den stjålne bil.   

Sagen er tidligere omtalt her.

Sidst opdateret: 16.03.16 13:37